PEDIKIR

PEDIKIR

Usled dugotrajnog stajanja, nosenja neodgovarajuce obuce, neadekvatnog podsecanja noktiju ili genetske predispozicije, dolazi do neesteskih promena na Vasim stopalima. Sve ove promene i eventualne probleme uspesno mogu sanirati samo adekvatno obuceni PEDIKIR TEHNICARI.
MITRAESTETIKA u svom Centru ima posebno obuceno osoblje i uspesno sprovodi tretman kako ESTETSKOG tako i MEDICINSKOG pedikiranja.

Pedikir Mitraestetika fino turpijanje
Pedikir Mitraestetika lakirani nokti

ESTETSKI PEDIKIR

Predstavlja tretman negovanja i odrzavanja zdravog i lepog izgleda Vasih stopala.
Tretman zapocinjemo potapanjem Vasih stopala u osvezavajucu kupku petnaestak minuta, da bi Vasa stopala omeksala i bila sto bolje spremna za dalji tretman. Pristupa se detaljnom pregledu radi uocavanja eventualnih problema na noktima ili stopalima.
Kod konstatovanja da vecih problema ili upalnih procesa nema, prelazi se na piling stopala, piling kremom, gde se odstranjuje povrsinski , mrtvi sloj koze. Nakon toga pristupa se odstranjivanju vecih zadebljanja pedikir alatom.
Sledi podsecanje noktiju do zeljene duzine, odstranjivanje eventualnih zanoktica, turpijanje i poliranje nokatne ploce.
Po zelji klijenta, pedikiranje zavrsavamo nanosenjem laka ili gel laka u zeljenoj boji i nanosenje odgovarajuce kreme za stopala.
U zavisnosti od redovnosti nege i stanja stopala, pedikir moze preporuciti i parafinsko pakovanje za Vasa stopala, ukoliko su ona izuzetno suva i postoji potreba za dodatnim vlazenjem i regeneracijom.

MEDICINSKI PEDIKIR

Podrazumeva saniranje uocenih problema na stopalima, ukoliko ona ne spadaju u domen hirurgije i prevashodno lecenja (upalni procesi, zuljevi toliko duboki da prodiru do koske, gljivicna oboljenja,...).
Takodje ovu vrstu pedikira zapocinjemo kupkom i pilingom. Sledi saniranje uocenih problema (urasli nokti bez upalnih procesa, zadebljan - drveni nokat, kurje oko i zuljevi bez otoka i crvenila).

Pedikir Mitraestetika medicinski pedikir
Pedikir Mitraestetika medicinski pedikir

URASLI NOKTI

Cesta su pojava koja nastaje kao posledica neadekvatnog podsecanja noktiju, genetske predispozicije ili nosenja neodgovarajuce obuce. Tada dolazi do upadanja nokatne ploce dublje u okolno tkivo i dovodi do njegove granulacije, pa i gnojenja. Ovo mesto vrlo cesto napadaju bakterije i druge patogene klice, inficirano je i bolno u tezim slucajevima. U ovakvim slucajevima daje se savet za odlazak kod lekara (hirurga ili dermatologa) koji mora prvenstveno da izleci ovu promenu.
Posle izlecenja, moze se pristupiti pedikiranju, zasecanju dela nokta i daljim pedikir radnjama.
Prelazi se na faze podsecanja, turpijanja i poliranja nokta i nanosenje laka po zelji klijenta.
Zavrsna faza je nanosenje adekvatne kreme za stopala a takodje se moze preporuciti parafinsko pakovanje ukoliko postoji potreba za njim.

KURJE OCI

Kurje oci predstavljaju vrlo cest problem koji nastaje kao posledica nosenja tesne i neudobne obuce. Duze nosenje ovakve obuce, pravi zadebljanja na stopalu ili prstima. Ova zadebljanja mogu napraviti duboke zuljeve (ponekad do koske) sa siljatim korenom, koji su vrlo cesto propraceni crvenilom i velikim bolom u tezim slucajevima.
U tezim slucajevima MITRAESTETIKA preporucuje odlazak lekaru (hirurgu ili dermatologu) a u laksem slucaju, pristupa se sprovodjenju tretmana.
Posle pocetnog potapanja u kupku i pilinga, sanira se problem i pristupa odstranjivanju zadebljanja, podsecanju, turpijanju i poliranju nokta.
Tretman takodje zavrsavamo lakom, kremom ili parafinom prema potrebi ili zelji klijenta.

GLJIVICNA OBOLJENJA

Ovo oboljenje nastaje usled dugotrajnog nosenja zatvorene obuce, usled cega dolazi do vlage i znojenja stopala i na taj nacin stvaranja idealne sredine za pojavu gljivicnog oboljenja.Ovo oboljenje pocinje izuzetno neprimetno, u pocetku se, na samo jednom noktu, pojavi promena u vidu zute ili tamnije tackice. Postepeno dolazi do obojenosti celog nokta, njegovog debljanja i kao zavrsna faza, odvajanja nokta iz nokatne kade. U najgorem slucaju dolazi do otpadanja nokta.
Lecenje ovog oboljenja traje izuzetno dugo, ponekad vise od 6 meseci, zbog sporosti rasta noktiju, i mora ga sprovoditi lekar dermatolog.
Takodje, gljivice se cesto mogu pojaviti i na tabanima (kod sportista atletsko stopalo), najcesce ispod malog i domalog prsta i takodje se mora pristupiti lecenju ovog oboljenja kod lekara.
Nas tim uspesno sanira izgled ovakvih stopala, NE LECI IH, tako da iz Centra MITRAESTETIKA u svakom slucaju izlazite sa negovanim I lepim stopalima!

OSTANITE LEPI – VASA MITRAESTETIKA

Pedikir Mitraestetika stopala i svece
Pedikir Mitraestetika stopala i svece